Lagere kosten en meer veiligheid door gebruik van heftruckautomatisering

21 augustus 2015

In de logistiek vormen snelheid en efficiency een steeds belangrijkere factor.

Doordat er meer met minder mensen en in minder tijd moet worden gedaan, betekent dit dat er minder voorzichtig met hef en reachtrucks wordt gereden. Docks staan vol met goederen en ladingen welke op tijd de deur uit moeten.

Hef- en reachtruckchauffeurs hebben vaak dag in, dag uit te maken met een race tegen de klok. Dit kan resulteren in beschadigde pallets, beschadigde magazijnstellingen en schade aan de hef/reachtruck zelf. Een manier om de chauffeur zich zo veel mogelijk op zijn “chauffeurs” werkzaamheden te laten focussen, is het gebruik van hef/reachtruckautomatisering.

Vierpool levert hiervoor de oplossing waarbij automatisch werkende barcodescanners in het vorkenbord van de hef/reachtruck te bouwen zijn. Deze methodiek heeft als voordeel dat een barcodelabel automatisch te scannen is tijdens het benaderen van een pallet en/of locatie. De chauffeur hoeft geen handscanner te gebruiken, doordat de scanner automatisch werkt. Hij heeft zijn handen vrij om te manoeuvreren. Ook hoeft de chauffeur niet na te denken hoe hij de handscanner moet richten om vaak nog net tussen de mast van de hef/reachtruck door de barcode op de pallet of locatie te kunnen scannen. Dit soort oplossingen resulteren hierdoor in meer veiligheid en efficiency. Dit laat zich eenvoudig vertalen in lagere kosten.

Zie ook :

-              Gemakkelijk papierrollen scannen

-              Verhoogde productiviteit en veiligheid door gebruik van vorkenbord scanners

-              Tijdwinst dankzij geautomatiseerd scannen bij verlading

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test